Nieuws

Docenten Basisopleiding Riolering gezocht!

Publicatiedatum 09 mei 2022

Voor de Basisopleiding Riolering, Nederlands bekendste rioleringsopleiding op hbo-niveau, zoekt Wateropleidingen docenten! Wateropleidingen is niet zozeer op zoek naar professionele docenten, maar naar ervaren professionals. Lijkt u het leuk om aan anderen te laten zien hoe zij de theorie in de werkpraktijk kunnen gebruiken? Bent u die ervaren professional die het enthousiasme voor het vak overbrengt op de volgende generatie?

Wat gaat u doen?

De Basisopleiding Riolering bestaat uit 3 modulen: 1. Beleid en planvorming, 2. Ontwerpen en 3. Beheren. Voor met name de eerste en derde module zoekt Wateropleidingen versterking. Het lesmateriaal waarmee u zult werken, is compleet en actueel.
De Basisopleiding Riolering is geen statische opleiding, vrijwel jaarlijks blijkt actualisatie noodzakelijk. Klimaatverandering is hierbij slechts één voorbeeld van de onderwerpen die geactualiseerd worden. Als docent kunt u hierin een hoofdrol spelen. Een andere uitdaging is de relatie tussen de Basisopleiding Riolering, de Branchestandaard gemeentelijke watertaken en de Kennisbank stedelijk water van Stichting RIONED. Wateropleidingen en Stichting RIONED werken hierin nauw samen.

Wie zoeken wij?

Ervaring als docent is een pre, maar geen vereiste. Wateropleidingen is vooral op zoek naar ervaren professionals. Bij het lesgeven speelt uw eigen werkervaring de hoofdrol. Wateropleidingen ondersteunt u met cursussen en workshops in hoe u op een goede en actieve manier kennis kunt overdragen.

Neem contact op

Wilt u uw opgedane kennis en ervaring doorgeven aan de volgende generatie? Neem dan contact op met Ronald Hoorman, programmamanager Wateropleidingen, via tel. 030 - 60 69 404 of mail Ronald.Hoorman@wateropleidingen.nl. Hij kan u alles vertellen over de exacte inhoud van de Basisopleiding Riolering, de relevante data en leslocaties en de vergoedingen. Reageren kan tot en met 6 juni 2022.

Alle nieuwsberichten