Nieuws

Deel uw ervaring met infiltratievoorzieningen

Publicatiedatum 10 juli 2023

Er liggen veel infiltratievoorzieningen in Nederland, die er soms al enkele tientallen jaren liggen. Er is behoorlijk wat ervaring en er komt dagelijks meer ervaring bij. Deze ervaring wil Stichting RIONED gebruiken door het te verzamelen, bundelen en landelijk te delen. Het doel is om in de toekomst de infiltratievoorzieningen effici├źnter aan te leggen en te beheren. Hier hebben we u voor nodig.

Onderzoek naar infiltratievoorzieningen

De opgedane ervaring komt vooral uit een groot aantal onderzoeken waarin het functioneren van infiltratievoorzieningen is bemeten en beoordeeld. Met die onderzoeken die nu nog vooral op specifieke locaties gericht waren, wil Stichting RIONED kijken wat de overkoepelende lessen zijn. Hieruit wil Stichting RIONED toewerken naar een stappenplan, waarin de aandachtspunten benoemd worden en de kaders (bandbreedtes) aan worden gegeven waaraan een infiltratievoorziening moet voldoen.

Het onderzoek start binnenkort. Doet u mee?

Stichting RIONED start het onderzoek naar infiltratievoorzieningen op en kan hier uw hulp bij gebruiken. Over circa een jaar willen we dit stappenplan gereed hebben.  We horen het graag als u: 

  • Als lid wil deelnemen aan de begeleidingscommissie.  
  • Als expert beschikbaar wil zijn voor specifieke vragen. Geef hiervoor graag aan wat uw expertise is. 
  • Onderzoeksrapporten kent die we mee kunnen nemen in dit onderzoek. 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectmanager Marleen Arntz via telefoon (0318) – 631 111 of via e-mail: marleen.arntz@rioned.org.

Alle nieuwsberichten