Nieuws

De Monitor gemeentelijke watertaken, vragen, vragen en nog eens vragen!

Publicatiedatum 13 mei 2024

Voor Peter, Saïd, Laura, Marty en álle geweldige stedelijk waterbeheerders bij de gemeenten. Jullie zijn toppers! Jullie zorgen ervoor dat dit jaar nog de kenmerken van onze branche zichtbaar en actueel zijn. Toch nog niet klaar met de vragenlijst? Het is tijd om af te ronden, ook jouw bijdrage tellen we graag mee.

Jullie bijdrage telt

Door jullie input krijgen we inzicht in het landelijk beeld van prestaties, ontwikkelingen en financiën van gemeentelijke watertaken. We zien waar we mee te maken hebben, hoe we als sector omgaan met de grote uitdagingen en dat we helaas kampen met een tekort aan personeel.

Het delen van data en expertise geeft handvatten voor het gesprek over gezamenlijke opgaven en kan inspiratie opleveren voor veranderingen in de dienstverlening. Jullie input geeft onze sector een gezicht. Met conclusies uit de Monitor gemeentelijke watertaken vertegenwoordigen wij jullie belangen bij gesprekken met rijks- en waterpartners. Deze zichtbaarheid hebben we heel hard nodig om nieuwe mensen te verleiden in onze sector te komen werken!

Uit onze belrondes blijkt dat het vinden van tijd om de vragenlijst in te vullen een uitdaging kan zijn. Ook voor startende stedelijk waterbeheerders kan de vragenlijst complex lijken. Besef dat elke ingevulde vraag van grote waarde is! De antwoorden over personele capaciteit en klimaatadaptatiebeleid zijn cruciaal, en vragen relatief weinig tijd.

Help ons de sector vooruit te helpen

Wij willen iedereen die nog niet klaar is, vragen om de vragenlijst af te ronden. Het zijn de laatste loodjes, maar laat weten wat we hebben en wat we doen als sector! Dan zetten wij de schijnwerpers erop. 
De deadline staat op vrijdag 17 mei 2024. Heb je vragen? Of heb je behoefte aan een enthousiaste peptalk? Bel de helpdesk: 085 160 9313. Het Monitor-team van Stichting RIONED zit er klaar voor.

Alle nieuwsberichten