Meldingen en klachten

De Nederlandse gemeenten ontvangen jaarlijks samen 70.000 rioolgerelateerde meldingen en klachten. Als zij deze meldingen eenduidig registreren, komen snel veel gegevens beschikbaar, ook voor hydraulische berekeningen. Om eenduidig en eenvoudig waardevolle informatie uit meldingen beschikbaar te hebben, wordt aanbevolen om gebruik te maken van het StandaardUitwisselingsFormaat SUF-MELD

Beeldmateriaal

Hiernaast zijn er tijdens extreme weersituaties waarbij water op straat of wateroverlast plaatsvindt vaak burgers die foto's of video's van de gebeurtenis maken. Vaak bevatten deze beelden waardevolle informatie. U kunt de beelden vinden op sociale media indien voorzien van een datum en plaatskenmerk (hashtag). Maar u kunt ook actief gebruik vragen om beelden, bijvoorbeeld via uw eigen socialemediakanalen. Ziet u een extreme gebeurtenis van tevoren aankomen, dan kunt u burgers zelfs vragen om de mobiele telefoon of camera bij de hand te houden!

Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel