De beoordeling van het functioneren van het rioolsysteem omvat het hydraulisch, milieutechnisch en operationeel functioneren, samengevat: het gedrag van het systeem.
 
Deze module beperkt zich tot onderzoek en beoordeling van objecten. De beoordeling van de objecten richt zich daarbij vooral op de conditie van de objecten en omvat de aspecten waterdichtheid, stabiliteit en afstroming. De resultaten van de beoordeling van het systeem kunnen wel van invloed zijn op het onderzoek van de objecten (specifiek inspectiedoel, of nut en noodzaak van inspectie) en de beoordeling ervan.

De beoordeling van de objecten vindt onder meer plaats op basis van de waarnemingen tijdens een visuele inspectie volgens NEN-EN 13508-2 en NEN 3399 en de classificatie van die waarnemingen conform de NEN 3399. Bij toepassing van deze normen moet u rekening houden met de eisen volgens NEN-EN 13508-1 Toestand van de buitenriolering: algemene eisen.
 
Voor een gedetailleerde beschrijving van het beoordelingsproces: zie Beoordelen.
Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel