Webinar Veilig werken met asbesthoudende voegenkit

Laatst geac­tu­aliseerd 02 juli 2020

Bent u als beleidsmedewerker, projectvoorbereider of -uitvoerder betrokken bij vervanging of renovatie van oude riolering en aansluitleidingen? Dan kunt u te maken krijgen met asbesthoudende voegenkit. Op donderdagmiddag 25 juni 2020 gaven Ton Beenen (Stichting RIONED) en Jody Schinkel (Asbestdeskundige TNO) tijdens het webinar de voorlopige aanbevelingen voor veilig werken met asbesthoudende voegenkit. Ook gingen zij verder in op het traject naar een landelijke regeling voor de te hanteren risicoklasse bij sanering van de voegenkit.

Aanvraag landelijke regeling voor een lagere risicoklasse

Riolering die tussen 1945 en 1993 is aangelegd, kan asbesthoudende voegenkit bevatten. Uit een eerste analyse van verzamelde asbestinventarisatierapporten blijkt dat de concentraties asbest in voegenkit relatief laag zijn.

 

Stichting RIONED heeft een werkinstructie opgesteld voor veilige verwijdering van rioleringselementen met asbesthoudende voegenkit volgens voorwaarden van risicoklasse 1. Op 15 april 2022 heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deze werkinstructie goedgekeurd. Naar alle informatie over asbesthoudende voegenkit in de kennisbank.

Terugkijken webinar Veilig werken met asbesthoudende voegenkit

Hieronder staat wat in het webinar is behandeld met vermelding van de starttijd in de opname:

De tijdens het webinar gestelde vragen en antwoorden staan in een apart document, voor zover ze niet zijn behandeld tijdens het webinar.

In de kennisbank vindt u informatie over Veilig werken met asbestcementleidingen.

Bekijk de beschikbare informatie over asbesthoudende voegenkit in de kennisbank.

Webinars van Stichting RIONED

Bent u benieuwd naar onze andere webinars? Die vindt u in het overzicht van aanstaande webinars en webinars om terug kunt kijken

Uw mening

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit webinar. Was de inhoud nuttig, werd het helder gebracht en was de kwaliteit van beeld en geluid goed? Laat het ons weten. Ook als u suggesties heeft voor interessante onderwerpen.