Webinar Van riolen inspecteren naar (verbeter)maatregelen

Op 1 oktober 2020 vertelden Peter Wonink (Roelofs Advies en Ontwerp) en Ewald Oude Luttikhuis (Leidschendam-Voorburg) over de nieuwe inspectiemethode, met rapportage van meetresultaten in plaats van een classificatie, maakt een risicobenadering (kans x gevolg) mogelijk. Daarnaast lieten ze zien hoe de effecten van het falen van een object, de actuele toestand van dat object en de verwachte verouderingssnelheid een rol kunnen spelen in de keuze voor de inspectietechniek, het moment van een volgende inspectie of de keuze voor een reparatie-, renovatie- of vervangingsmaatregel.

Terugkijken webinar Van riolen inspecteren naar (verbeter)maatregelen

 Hieronder staat wat in het webinar is behandeld. In de tijdbalk van de video is de start van elk onderdeel aangegeven met een aanklikbare stip:

  1. Intro, welkom - (00:00:00)
  2. Inleiding onderwerp - (00:02:27)
  3. Uitgekiend beheer - (00:04:06)
  4. Uitgekiend inspecteren (voorbeeld Apeldoorn) - (00:10:19)
  5. Vragen & antwoorden – deel 1 - (00:31:00)
  6. Van inspectie naar maatregel - (00:35:16)
  7. Slim kosten besparen - (00:41:20)
  8. www.rioolinstorting.nl - (00:53:18)
  9. Vragen & antwoorden – deel 2 - (00:54:42)
  10. Afsluiting - (01:03:46)

Vraag en antwoord

De meeste vragen zijn beantwoord in het webinar. In de index onder de opname van het webinar zijn de vragenblokken terug te vinden.

Meer informatie in de kennisbank

In de kennisbank leest u meer over hoe u een inspectie voorbereidt, aanbesteedt, uitvoert en de resultaten beoordeelt voor verwerking in strategische en operationele beheerplannen.

Webinars van Stichting RIONED

Bent u benieuwd naar onze andere webinars? Die vindt u in het overzicht van aanstaande webinars en webinars om terug kunt kijken.

Uw mening

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit webinar. Was de inhoud nuttig, werd het helder gebracht en was de kwaliteit van beeld en geluid goed? Laat het ons weten. Ook als u suggesties heeft voor interessante onderwerpen.