Webinar Asbesthoudende rioleringskit saneren

Op 21 april 2022 vertelde René van den Buijs (Hoger Veiligheidskundige, Arbeidshygiënist & Asbestdeskundige, Future-Proof B.V.) over de gevolgen van het besluit van het Rijk van het verlagen van de risicoklasse naar risicoklasse 1 voor verwijdering van riolering met asbesthoudende voegenkit. Hoe om te gaan met asbesthoudende voegenkit? Wat betekent dit voor u?

Terugkijken webinar Asbesthoudende rioleringskit saneren
Hieronder staat wat in het webinar is behandeld. In de tijdbalk van de video is de start van elk onderdeel aangegeven met een aanklikbare stip:

  1. Aanleiding (00:01:20)
  2. Hoe groot is het probleem van de asbestkit? (00:02:54)
  3. Werkzaamheden die onder RK1 mogen (00:12:22)
  4. Werkzaamheden die níet onder RK1 mogen (00:16:23)
  5. Vragen (00:19:22)
  6. Bepalen of situatie onder RK1 valt (00:26:23)
  7. Wat kan een gemeente meenemen in het bestek? (00:32:37)
  8. Beschikbare informatie en lopende projecten (00:41:23)
  9. Vragen (00:46:17)

Vraag en antwoord

Niet alle vragen zijn in het webinar beantwoord. Bekijk alle gestelde vragen en de antwoorden.

Vervolgonderzoek en deel uw rapporten

Voor sanering van kit met hogere percentages asbest maximaal 10% serpentijn of maximaal 2% amfibool asbest of werkzaamheden niet gericht op sanering kan eveneens goedkeuring van die werkmethoden worden aangevraagd. Die aanvraag kan ingediend worden door Stichting RIONED zodra er voldoende blootstellingsmetingen beschikbaar zijn. Stichting RIONED zet het onderzoek daarom voort en ontvangt graag via info@rioned.org inventarisatierapporten en voorstellen voor blootstellingsonderzoek.

Meer informatie

Webinars van Stichting RIONED

Bent u benieuwd naar onze andere webinars? Die vindt u in het overzicht van aanstaande webinars en webinars om terug kunt kijken.

Uw mening

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit webinar. Was de inhoud nuttig, werd het helder gebracht en was de kwaliteit van beeld en geluid goed? Laat het ons weten. Ook als u suggesties heeft voor interessante onderwerpen.