Regionale bijeenkomsten rioolinspectie nieuwe stijl

Laatst geac­tu­aliseerd 15 mei 2019

Vereniging Afvalbedrijven en Stichting RIONED organiseren regionale bijeenkomsten over de nieuwe landelijke werkwijze bij het inspecteren van de riolering. Daarnaast organiseren MJ Oomen en Van der Velden Rioleringsbeheer ook eigen klantendagen over dit onderwerp. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor rioleringsbeheerders, -projectleiders en -adviseurs.

Wilt u zich aanmelden, dan kan dat rechtstreeks via de onderstaande e-mailadressen.

Rioolinspectie vernieuwd

Vanaf 1 januari 2020 zullen riolen en putten volgens een nieuwe werkwijze visueel geïnspecteerd worden. Hierdoor zal voor elke gemeente één en ander gaan veranderen. De nieuwe werkwijze, op basis van de Europese norm (EN 13508-2), wijkt af van de huidige werkwijze volgens de Nederlandse norm NEN 3399 uit 2015. De laatste jaren kregen de rioolbeheerders te weinig informatie om het stelsel goed te kunnen beheren. Na signalen vanuit gemeenten en markt is een herziening doorgevoerd om beheerders wél van de noodzakelijke informatie te voorzien. We gaan daarom allemaal inspecteren volgens de Europese norm. De classificatie door de beheerder verandert daarbij niet of nauwelijks.

Voordelen voor gemeenten

De nieuwe werkwijze levert voor gemeenten de nodige voordelen op. Zo bent u minder tijd kwijt bij het analyseren van de conditie van het stelsel, kunt u preciezer beoordelen of de conditie van het stelsel stabiel is of achteruit gaat en kunt u beter onderbouwde keuzes maken over toekomstig onderhoud en vervolginspecties.

De verwachting is dat beheerders minder vaak hoeven te inspecteren en/of in een deel van het stelsel met een minder intensieve inspectiemethode toe kunnen. Meer informatie vindt u via: Voorbereidingen op inspectie nieuwe stijl.

Regionale bijeenkomsten

De branchevereniging Vereniging Afvalbedrijven (VA), de bij de VA aangesloten inspectiebedrijven en Stichting RIONED organiseren in totaal zeven regionale voorlichtingsbijeenkomsten om gemeenten toe te lichten wat de veranderingen zijn voor de gemeenten bij de nieuwe werkwijze en de aanbesteding, uitvoering en bij verwerking van de inspectieresultaten. De bijeenkomsten worden georganiseerd door en namens alle inspectiebedrijven, waarvan er steeds één de gastheer is.

Op eenzelfde manier organiseren de bedrijven MJ Oomen en Ven der Velden Rioleringsbeheer ook eigen klantenmiddagen.

Aanmelden

Hieronder treft u een overzicht van de data en locaties van de bijeenkomsten. Er is er ook één bij u in de buurt. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn. Deelname is kosteloos.

Uw aanmelding voor de VA/RIONED sessies graag sturen naar info@verenigingafvalbedrijven.nl. Vermeld a.u.b. welke bijeenkomst u wilt bezoeken. U ontvangt tijdig het programma en praktische gegevens. De bijeenkomsten zullen circa 2,5 uur duren. Afhankelijk van het begintijdstip kunt u gebruik maken van een lunch vooraf en/of een drankje na de bijeenkomst.

Data en locaties bijeenkomsten

Overzicht regionale bijeenkomsten inspectienorm

12 juni Deurne (Van den Akker en Van de Kreeke)
19 juni Montfoort (Van der Valk + De Groot)
20 juni Goes (MJ Oomen)
26 juni Alkmaar (GP Groot)
3 juli Nuth (Van de Kreeke en Van den Akker) 
18 september Wolvega
25 september Enschede

2 oktober Delft

Tijdstip: 12.30 uur
Locatie: Kerkpolderweg 8 te Delft (Partycentrum Onder Ons)
Organisatie van deze bijeenkomst is in handen van SUEZ te Delft

Van der Velden Rioleringsbeheer organiseert met inbreng van Stichting RIONED ook twee sessies voor hun klanten. U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar Van der Velden:

17 oktober Harderwijk

24 oktober Boxtel

Tijdstip: 12.30 uur
Locatie: RRT, Schouwrooij 4 te Boxtel