Tijdens de Kennisdag Digitaal Stedelijk Waterbeheer kregen de ruim tweehonderd deelnemers een overzicht van de huidige stand van zaken rond gestandaardiseerd gegevensbeheer. Daarnaast ontvingen zij concrete informatie over wat ze in hun eigen situatie kunnen en moeten doen om de nieuwe standaarden, tools en gebruiksmogelijkheden te benutten. De deelnemers waardeerden dat zij werden geïnformeerd, geïnspireerd en geïnstrueerd.

Praktische verhalen

De presentaties tijdens de kennisdag zijn gefilmd en staan online, zodat u deze op uw gemak kunt terugkijken. Het zijn praktische verhalen van gemeenten en waterschappen die al GWSW-onderdelen, -tools en informatietoepassingen gebruiken. Kijktips: Liggingsgegevens ontsluiten via IMKL2015 (Hendrik Kingma), Slim reinigen van kolken en riolen (Leo Bloedjes) en BIM-gebruik bij rioolvervanging (Corné Helmons).

Ondersteuning bij invoering

De kennisdag was de aftrap voor 2017, het jaar waarin voor Stichting RIONED invoering en gebruik van het GWSW centraal staan. Daarbij zullen wij gemeenten en bedrijven zo veel mogelijk ondersteunen, onder meer met publicaties (video's, handleidingen en brochures; zie ook Brochure en animatie over nieuwe RibX-uitwisselformaat, tools (om standaarden te gebruiken en datasets te valideren) en workshops & trainingen.

Meer informatie over het GWSW.

Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel