Regionale bijeenkomsten rioolinspectie nieuwe stijl

Vereniging Afvalbedrijven en Stichting RIONED organiseren regionale bijeenkomsten over de nieuwe landelijke werkwijze bij het inspecteren van de riolering. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor rioleringsbeheerders, -projectleiders en -adviseurs. Meld u SVP aan via onderstaand mailadres.

Rioolinspectie vernieuwd

Vanaf 1 januari 2020 zullen riolen en putten volgens een nieuwe werkwijze visueel geïnspecteerd worden. Hierdoor zal voor elke gemeente één en ander gaan veranderen. De nieuwe werkwijze, op basis van de Europese norm (EN 13508-2), wijkt af van de huidige werkwijze volgens de Nederlandse norm NEN 3399 uit 2015. De laatste jaren kregen de rioolbeheerders te weinig informatie om het stelsel goed te kunnen beheren. Na signalen vanuit gemeenten en markt is een herziening doorgevoerd om beheerders wél van de noodzakelijke informatie te voorzien. We gaan daarom allemaal inspecteren volgens de Europese norm. De classificatie door de beheerder verandert daarbij niet of nauwelijks.

Voordelen voor gemeenten

De nieuwe werkwijze levert voor gemeenten de nodige voordelen op. Zo bent u minder tijd kwijt bij het analyseren van de conditie van het stelsel, kunt u preciezer beoordelen of de conditie van het stelsel stabiel is of achteruit gaat en kunt u beter onderbouwde keuzes maken over toekomstig onderhoud en vervolginspecties.
De verwachting is dat beheerders minder vaak hoeven te inspecteren en/of in een deel van het stelsel met een minder intensieve inspectiemethode toe kunnen. Meer informatie vindt u via: www.riool.net/inspectie-2020.

Regionale bijeenkomsten

De branchevereniging Vereniging Afvalbedrijven (VA), de bij de VA aangesloten inspectiebedrijven en Stichting RIONED organiseren de komende maanden zeven regionale voorlichtingsbijeenkomsten om gemeenten toe te lichten wat de veranderingen zijn voor de gemeenten bij de nieuwe werkwijze en de aanbesteding, uitvoering en bij verwerking van de inspectieresultaten. De bijeenkomsten worden georganiseerd door en namens alle inspectiebedrijven, waarvan er steeds één de gastheer is.

Aanmelden

Hieronder treft u een overzicht van de data en locaties van de bijeenkomsten. Er is er ook één bij u in de buurt. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn. Deelname is kosteloos.
Uw aanmelding ontvangen wij graag via info@verenigingafvalbedrijven.nl, onder vermelding van “bijeenkomst inspectienorm”. Wij verzoeken u vriendelijk hierbij uw naam, organisatie en e-mailadres te vermelden en aan te geven welke bijeenkomst u wilt bezoeken. U ontvangt tijdig het programma voor de bijeenkomst waarvoor u zich heeft aangemeld. De bijeenkomsten zullen circa 2,5 tot 3 uur duren. Afhankelijk van het aanvangstijdstip kunt u daarbij gebruik maken van een lunch vooraf en/of een drankje na de bijeenkomst.

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de Vereniging Afvalbedrijven (tel. 073 - 627 94 44) of Stichting RIONED (tel. 0318 - 631 111).

Data en locaties bijeenkomsten

Overzicht regionale bijeenkomsten inspectienorm

12 juni Deurne,

Tijdstip: 12.00 uur
Locatie: “De Reizende Man”, Liesselseweg 183 te Deurne
Organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Van den Akker te Deurne en Van de Kreeke te Nuth

19 juni Montfoort,

Tijdstip: 13.30 uur
Locatie: Van der Valk + De Groot, Tasveld 17 te Montfoort
Organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Van der Valk + De Groot te Montfoort

26 juni Alkmaar

Tijdstip: 13.30 uur
Locatie: GP Groot, Boekelerdijk 13 te Alkmaar
Organisatie van deze bijeenkomst is in handen van GP Groot te Alkmaar

3 juli Nuth

Tijdstip 12.00 uur
Locatie: Brasserie/B&B De Pletsmolen, Platsmolenweg 11 te Nuth
Organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Van de Kreeke te Nuth en Van den Akker te Deurne

18 september Wolvega

Tijdstip: 10.00 uur
Locatie: Schuttevaerstraat 40 te Wolvega
Organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Van der Valk + De Groot te Wolvega

25 september Enschede

Tijdstip: 13.30 uur
Locatie: Marssteden 37 te Enschede
Organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Twente Milieu te Enschede

2 oktober Delft

Tijdstip: 12.30 uur
Locatie: Schieweg 60 te Delft
Organisatie van deze bijeenkomst is in handen van SUEZ te Delft

ProductenRecently Visited


DO YOU HAVE SUGGESTIONS FOR THIS ITEM?