Alarmering

Uit evaluaties van eerdere meetprojecten bleek dat (langdurige en onopgemerkte) storingen van monsternameapparatuur kunnen zorgen voor een (zeer) lage meetopbrengst. Bij een minimaal benodigd aantal gebeurtenissen zorgt dit voor een langere doorlooptijd, met alle consequenties van dien. Daarom is het belangrijk dat u continu zicht hebt op de status van de apparatuur. Een handige methode hiervoor is het versturen van sms-berichten. Hierbij laat u bij storingen, start en stop van de monstername en wisseling van flessen naar twee of drie mobiele telefoonnummers sms-berichten versturen. Zo voorkomt u het ‘kwijtraken’ van sms-berichten.

Uit het sms-bericht moet zonder afkortingen of coderingen duidelijk zijn wat er is gebeurd of aan de hand is, zoals:

  • Bij start monstername volgt per fles een bericht met de tekst: “Monstername locatie A: influent/effluent flesnummer # is gestart”.
  • Bij doorschakelen naar een volgende fles volgt een bericht met de tekst: “Monstername locatie A: influent/effluent is doorge-schakeld naar flesnummer #”.
  • Bij temperatuurstijging in de koelkast boven 4ºC volgt eenmalig een bericht met de tekst: “Monstername locatie A: Temperatuur in koelkast influent/effluent is gestegen tot boven 4ºC”.
  • Bij een storing die de monstername verstoort, volgt een eenmalig bericht met de tekst: “Monstername locatie A: influent/effluent is niet gereed voor monstername wegens storing”.

Overige eisen

De overige eisen aan de communicatieapparatuur kunt u ontlenen aan Telemetrie.

Exclusief voor leden
Geïnteresseerd in dit artikel? Log in!
En krijg toegang tot dit artikel en andere besloten delen van de website, met o.a. de kennisbank, beeldenbank en onderzoekspublicaties.
Vorige artikel Volgende artikel