Hoe werkt de kennisbank?

De Kennisbank Stedelijk Water is de nieuwe Leidraad maar dan completer! De kennisbank is het hart van de vernieuwde website van RIONED en bevat de Leidraad riolering, RIONEDpublicaties en de inhoud van de oude website.

Wat is belangrijk om te weten?

  • De Kennisbank combineert de Leidraad riolering met aanvullende en/of betere informatie uit andere bronnen. Overlappende kennis is geschrapt.
  • Alle kennis zit in de Kennisbank. De Leidraad riolering, thema’s en verschillende kennisproducten en RIONEDpublicaties zijn als zelfstandige producten verdwenen.
  • U kunt nog wel boekjes van recente publicaties bestellen en de pdf’s ervan downloaden. Nieuw is dat u vanuit de kennisbank pdf’s op maat kunt samenstellen en downloaden.

Tips voor gebruik:

  • Er zijn twee wijzen van zoeken. Standaard staat een versie met taaltechnologie aan. Typ de vraag zoals die in uw hoofd zit in het zoekscherm. U hoeft niet de exacte termen te kennen. U kunt de normale variant gebruiken als het resultaat tegenvalt en u de exacte termen kent. RIONED houdt de resultaten bij om de zoekfunctie te verbeteren.
  • Vindt u het lettertype te klein of te groot? Hou 'Ctrl' ingedrukt en gebruik tegelijk het wieltje in uw muis tot u de gewenste grootte heeft.
  • Kunt u de informatie uit de Leidraad moeilijk vinden? Band A staat grotendeels onder 'Juridisch en beleid', Band B onder 'Ontwerp', Band C Onderzoek onder 'onderzoek' en Band C Operationeel beheer onder 'Beheermaatregelen' en Band D Middelen onder 'Financieel'. Kunt u het niet vinden? Gebruik de zoekfunctie!

Achtergrondinformatie:

  • De status van de informatie is niet aangepast. Teksten hebben een ander uiterlijk als Stichting RIONED deze niet heeft geautoriseerd (dus als een tekst niet ter visie is gelegd en de Commissie voor Vaststelling van Leidraden en Handreikingen (CVLH) deze niet heeft goedgekeurd). Deze pagina is daar een voorbeeld van.
  • De informatie in de Kennisbank is nog niet geactualiseerd. Dat gaan we de komende jaren aan de hand van een ambitieus programma én met een Auteurspool kennisbank doen. Begeleidingscommissies laten Kennisbank op praktijk aansluiten
  • De website is ook geschikt voor gebruik op uw mobiele telefoon of tablet.

Gebruik de kennisbank! Wij horen graag uw reactie en ervaringen via info@rioned.org of sociale media.


KennisbankRecently Visited


DO YOU HAVE SUGGESTIONS FOR THIS ITEM?