Agenda

Webinar Van riolen inspecteren naar (verbeter)maatregelen

Datum
01 oktober 2020 - 01 oktober 2020
Tijd
13:30 - 14:30
Locatie
webinar

Slim, uitgekiend beheer bespaart onnodige kosten. De nieuwe werkwijze voor rioolinspecties biedt meer mogelijkheden voor risicogestuurd inspecteren en beheren. Dit webinar neemt u mee in de wereld van inspectie, beoordeling van de resultaten en in de tot nu toe schimmige schaduwwereld van afweging van maatregelen.

De nieuwe inspectiemethode, met rapportage van meetresultaten in plaats van een classificatie, maakt een risicobenadering (kans x gevolg) mogelijk. Peter Wonink (Roelofs Advies en Ontwerp) en Ewald Oude Luttikhuis (Leidschendam-Voorburg) laten u zien hoe de effecten van het falen van een object, de actuele toestand van dat object en de verwachte verouderingssnelheid een rol kunnen spelen in de keuze voor de inspectietechniek, het moment van een volgende inspectie of de keuze voor een reparatie-, renovatie- of vervangingsmaatregel.

Aan bod komen: 

  • Uitleg wat we verstaan onder uitgekiend beheer: de beheerstrategie kosten- en risicobewust afstemmen op de gevraagde prestatie (functioneel, constructief gedurende de gevraagde restlevensduur).
  • Uitgekiend inspecteren: wat, waarom, waarmee en hoe vaak.
  • Wanneer gaan we van inspectie naar een reparatie-, renovatie- of vervangingsmaatregel?
  • Van uitgekiend beheer naar slim kosten besparen

De presentatoren van het webinar zijn Peter Wonink (Roelofs Advies en Ontwerp) en Ewald Oude Luttikhuis (Leidschendam-Voorburg).

Aanmelden

Begunstigers van Stichting RIONED en hun medewerkers kunnen kosteloos deelnemen. U kunt zich tot en met woensdag 30 september 2020 aanmelden. 

Op de dag zelf ontvangt u per e-mail een link naar het webinar. Later krijgt u ook een link om het webinar terug te kijken. Ook eventuele wijzigingen geven we door op het e-mailadres waarmee u zich aanmeldt.

Aanmelden

Alle agenda items