Agenda

Webinar De gemeenterol bij zwemmen in oppervlaktewater

Datum
22 april 2021 - 22 april 2021
Tijd
13:30 - 14:30
Locatie
webinar

Er wordt steeds meer gezwommen in buitenwater. Ook in water dat niet officieel is aangewezen als zwemlocatie. Dit webinar gaat over de gemeentelijke betrokkenheid bij niet officieel zwemwater. Hoe leidt u het plezier van verkoeling en zwemmen in goede banen? Wat zijn de mogelijkheden en grenzen en hoe geeft u die aan? Is er een middenweg tussen het realiseren van officieel zwemwater en een zwemverbod?

In dit webinar geven Imke Leenen (H2Oké) en Erwin Rebergen (Utrecht) praktische tips voor het omgaan met de gezondheids- en veiligheidsaspecten en de belangen van omwonenden.

Aan bod komen: 

  • wat u als stedelijk waterbeheerder moet regelen;
  • wat u ook mag regelen;
  • in welke gevallen u dat doet en wanneer liever niet.

Het webinar richt zich op beleidsmedewerkers van gemeenten, waterschappen, provincies en veiligheidsregio’s op gebied van (stedelijk) waterbeheer, riolering, waterkwaliteit, recreatie, openbare gezondheid en veiligheid.

De sprekers van dit webinar zijn Imke Leenen (H2Oké) en Erwin Rebergen (Utrecht)

Aanmelden

Begunstigers van Stichting RIONED en hun medewerkers kunnen kosteloos deelnemen.  U kunt zich tot en met woensdag 21 april 2021 aanmelden. 

Op de dag zelf ontvangt u per e-mail een link  om deel te nemen aan het webinar. Later krijgt u ook een link om het webinar terug te kijken. Ook eventuele wijzigingen geven we door op het e-mailadres waarmee u zich aanmeldt.

Aanmelden
 

Dit webinar is een praktisch ingestoken vervolg op het gesprek over Hoe gaan we om met wildzwemplekken? dat plaatsvond tijdens RIONEDdag Digitaal 2021.

Alle agenda items