Agenda

Persleidingen Event 2022

Datum
22 september 2022 - 22 september 2022
Tijd
09:00 - 17:00
Locatie
Aristo meeting center Eindhoven

Na 4 jaar ontwikkeling van Professioneel persleidingenbeheer is al veel beschikbaar. De werkgroep ontwikkelde een stappenplan voor risicogestuurd beheer, registratiestandaarden, inzicht in leidingdegradatie en handreikingen voor inspecties en risicobepaling. Past u de hulpmiddelen al toe en bent u daarmee voldoende ‘in control’? Het 5e Persleidingen Event op donderdag 22 september 2022 heeft veel ruimte voor keuzeworkshops gericht op toepassing van de resultaten. Bekijk het programma en meld u uiterlijk woensdag 14 september aan.

Aanmelden

Het Persleidingen event wordt georganiseerd door Stichting RIONED, STOWA en Het Waterschapshuis.

Programma Persleidingen Event

U bent vanaf 9:00 uur welkom in Aristo meeting center Eindhoven. Om 9:30 uur trapt Alex Duijnmeier (Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam) het event af. Hij deelt zijn ervaringen rond het onderzoek naar de verwachte levensduur van een kritieke persleidingduiker onder de Nieuwe Maas. Hierna volgen een reeks korte presentaties die een overzicht geven van de recente resultaten en ontwikkelingen in professioneel persleidingenbeheer.

Workshops

De rest van de dag gaat u zelf aan de slag. Vanaf 11:30 tot 15:00 uur kunt u deelnemen aan twee van de vier parallelworkshops. Tussen de twee workshoprondes is een geheel verzorgde lunch.  In elke workshop krijgt u tips voor de praktijk van ervaren persleidingbeheerders en adviseurs en gaan we in op hoe we gezamenlijk de werkprocessen kunnen verbeteren.

Op de dag zelf kiest u twee workshops uit de volgende onderwerpen:

 1. Planning en aanbesteding van persleidinginspecties
  In deze workshop gaat u uw kennis verdiepen rond vragen als: Weet ik wat de risico’s zijn? Welke zijn de meest kritische leidingen? Wat wil ik daarvan weten? Hoe kom ik aan die informatie? Hoe benader ik de markt?.
 2. Aanscherping van toestandsspecificaties
  In deze workshop gaat u uw kennis verdiepen rond vragen als: Hoe vergroten we de waarde van inspecties? Helpt een registratiestandaard? Welke toestandsaspecten met welke resolutie? Wat is praktische uitvoerbaar?.
 3. Beoordeling van persleidingonderzoek
  In deze workshop pakt u aan de hand van praktijkvoorbeelden vragen beet als: Hoe kom ik van informatie over leidingconditie naar maatregelplanning? Welke hoekverdraaiing is toelaatbaar? Wat zegt een momentopname over het degradatieproces?.
 4. Preventieve en correctieve maatregelen
  In deze workshop gaat u uw kennis verdiepen rond vragen als: Hoe voorkom ik graafschade? Hoe te handelen bij een incident of calamiteit? Hoe verleng ik de levensduur? Hoe leg ik alles vast in het beheersysteem?.

Afsluiting

Na een korte pauze bespreken we gezamenlijk om 15:15 uur de resultaten van de dag en benoemen we de gewenste vervolgstappen. Om 16:00 uur sluiten we het 5e Persleidingen Event af met een gezellige netwerkborrel.

Kosten en aanmelden

Deelname is gratis voor medewerkers van begunstigers van Stichting RIONED en leden van STOWA, voor anderen kost deelname € 150 excl. btw.

Meld u uiterlijk woensdag 14 september aan.  De keuze voor de workshops maakt u op de dag zelf. Bij verhindering kan een collega deelnemen, dit kunt u doorgeven via info@rioned.org.

Aanmelden

Alle agenda items