Agenda

AQUA Nederland 2024: Europese richtlijn behandeling afvalwater door Stichting RIONED

Datum
21 maart 2024 - 21 maart 2024
Tijd
13:00 - 14:00
Locatie
Evenementenhal, Gorinchem

Tijdens AQUA Nederland Vakbeurs 2024 verzorgt Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) diverse korte kennis sessies. Zo vertelt projectmanager Saskia Holthuijsen over de laatste actuele zaken rondom de nieuwe Europese richtlijn behandeling afvalwater. Komt u donderdag 21 maart ook langs in het Water Theater in de Evenementenhal in Gorinchem om 13:00 uur en 13:30 uur?

Sinds 2022 bestaat Aqua Nederland uit 2 beurshallen: beneden de 'Watermarktplaats' beursvloer met veel exposanten, en boven de Next Level hal met oa Kennissessies in het Water Theater, een Innovatie paviljoen en een Vacatureplaza.

Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) organiseert korte kennis sessies in het Water Theater in samenwerking met diverse partner organisaties, dagelijks om 13:00 uur en 13:30 uur. 

Donderdag 21 maart 2024 | 1. Riolering & 2. Drinkwater

Sessie #1 - Gemeenten en de Europese richtlijn behandeling afvalwater

Wat betekent de Europese richtlijn behandeling afvalwater voor uw werk in de gemeente? Een herziene Europese Richtlijn Stedelijk Afvalwater (UWWTD) is in de maak. Wat gaat deze nieuwe richtlijn betekenen voor het stedelijk waterbeheer, en welke stappen zijn belangrijk om aan de nieuwe, strengere eisen te kunnen voldoen? Op verzoek van de VNG heeft Stichting RIONED wijzigingsvoorstellen gedaan om de nieuwe UWWTD aan te laten sluiten op de Nederlandse praktijk. Het is nu al duidelijk dat de UWWTD een extra inspanning gaat vragen van gemeenten en waterschappen. - door Saskia Holthuijsen (programmamanager Stichting RIONED)

Lees ook het nieuwsbericht: Politiek akkoord voor Europese richtlijn stedelijk afvalwater.

Algemene informatie

Waar: AQUA NEDERLAND 2024 - De toekomst van watermanagement in Evenementenhal Gorinchem
Wanneer: 19, 20 en 21 maart 2024 
Tijdstip: 10:00 - 18:00 uur
Aanmelden: https://www.aquanederland.nl/

 

Alle agenda items