RIONED nieuws
Oktober 2011 Indien deze nieuwsbrief van Stichting RIONED niet goed leesbaar is, klik dan hier voor de online versie

Stichting RIONED legt focus op inhoudelijk leiderschap

Stichting RIONED gaat haar prioriteiten verleggen. Er komt meer aandacht voor onderzoek en innovatie. Ook willen we kennis en partijen nóg beter met elkaar verbinden. Het bijdragen aan de ontwikkeling van het vakgebied op basis van kennis en argumenten zien wij als een van onze belangrijkste taken.

Lees artikel

Gezamenlijke kennisagenda Stowa, KWR en Stichting RIONED

Stowa, KWR en Stichting RIONED werken aan een gezamenlijke kennisagenda. Hierin bundelen we de actuele kennisvragen vanuit de zorg voor regen-, grond-, afval-, oppervlakte- en drinkwater. De agenda biedt een inhoudelijke basis voor de gezamenlijke kennisontwikkeling.

Lees artikel

Kenniscoaches in aantocht

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) is bezig met de formele besluitvorming over de kenniscoaches. Doordat dit enige tijd in beslag neemt, zijn nog niet alle vragen die in het veld leven te beantwoorden. In dit artikel staan de belangrijkste, tot nu toe bekende feiten op een rij.

Lees artikel

Steun ook de campagne 'Alle kinderboerderijen duurzaam!'

Vrijdag 11 november is de Dag van de Duurzaamheid. Dan start de landelijke campagne 'Alle kinderboerderijen duurzaam!'. Een van de thema’s is water. Stichting RIONED ondersteunt deze groene duurzaamheidscampagne. U kunt ook meedoen

Lees artikel

Eindejaarsrioolcampagne? Laat u inspireren door collega's!

De feestdagen zijn weer in aantocht. Een periode waarin bij de maaltijdbereiding veel olie en (vloeibaar) vet worden gebruikt, die daarna vaak in het riool verdwijnen. Traditioneel voeren veel gemeenten in deze periode campagne voor een schoon riool. Laat u inspireren door hun creativiteit!

Lees artikel

Beeldrechten 'Goed rioolgebruik' vervallen per 1 november

De succesvolle campagne 'Goed rioolgebruik' (sinds eind 2009) loopt ten einde. Al het hiervoor ontwikkelde materiaal kunt u tot 1 november 2011 gebruiken. Daarna vervallen de beeldrechten. Zorg daarom dat u op tijd alle posters, flyers en folders uit openbare gebouwen én van uw website verwijdert.

Lees artikel

Enthousiaste ontvangst nieuwe maxicursussen

Op donderdag 22 september namen ruim 250 mensen deel aan de maxi- en minicursussen. De maxicursussen waren nieuw in het programma en de belangstelling hiervoor was groot. Vier van de zeven cursussen zaten helemaal vol. Op donderdag 22 maart 2012 kunt u weer deelnemen aan de maxi- en minicursusdag.

Meer over mini- en maxicursussen

Benchmark rioleringszorg 2013 al in voorbereiding

Voor 2013 staat de Benchmark rioleringszorg weer op het programma. De VNG heeft Stichting RIONED gevraagd de benchmark te verzorgen. Wij zijn inmiddels begonnen met de inhoudelijke voorbereiding. Rond de jaarwisseling krijgen alle gemeenten informatie over de aanpak.

Lees artikel
Over RIONEDnieuws
Informatie over stedelijk waterbeheer van Stichting RIONED. Vragen of opmerkingen? Mail naar: info@rioned.org
Aan-, afmelden of doorsturen
Stuur mij RIONEDnieuws niet meer toe. Stuur RIONEDnieuws door. Zend mij voortaan RIONEDnieuws. Geef adreswijziging door.

Agenda

RIONEDdag 2012

donderdag 2 februari 2012 - Jaarbeurs Utrecht

Koninklijk Waternetwerk

Overzicht bijeenkomsten najaar 2011

Blog Hugo Gastkemper

Basisinspanning als doel op zich is voorbij
Het automatisme van de basisinspanning is met het Bestuursakkoord Water verleden tijd. Het akkoord nodigt gemeenten en waterschappen uit om bestaande investeringsafspraken te heroverwegen. De basisinspanning als doel op zich is daarmee nu echt passé.
Lees meer

Uitgelicht

Publicaties

C2150 Water op straat

Over bovengronds functioneren

Alles over groene daken

Informatieoverzicht over wat en hoe

Direct contact t     0318 631111
f     0318 633337
e     info@rioned.org
Postadres Stichting RIONED
Postbus 133
6710 BC Ede
Bezoekadres Galvanistraat 1
6716 AE Ede
Routebeschrijving »
Administratieve gegevens IBAN: NL85ABNA0553259288
BTW: NL 00.90.39.995.B.01
KVK: 41154304
Stichting RIONED | Postbus 133 | 6710 BC Ede | t +31 (0) 318 631 111 | f +31 (0) 318 633 337 | e info@rioned.org