RIONED nieuws
September Indien deze nieuwsbrief van Stichting RIONED niet goed leesbaar is, klik dan hier voor de online versie

RIONEDnieuws gaat vanaf nu digitaal verder

Alstublieft: de eerste digitale RIONEDnieuws. De papieren versie is hiermee verleden tijd. De nieuwe RIONEDnieuws ontvangt u elke tweede dinsdag van de maand via de mail. Hierdoor bent u sneller op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten.

Geef uw reactie op RIONEDnieuws

Hans Gaillard voorzitter Stichting RIONED

Hans Gaillard is per 8 september 2011 de nieuwe voorzitter van Stichting RIONED. Hij volgt Tijme Bouwers op, die sinds 1999 de voorzittersfunctie heeft vervuld. Hans Gaillard is burgemeester van Son en Breugel en sinds 2009 vice-voorzitter van Stichting RIONED.

persbericht

Doelmatig waterbeheer: 25% minder rioolinvesteringen

De investeringen in de rioleringszorg moeten ten opzichte van de prognose van de Benchmark riolering 2010 met 25% dalen. Dit is nodig om in 2020 de in het Bestuursakkoord Water beoogde jaarlijkse besparing van € 210 miljoen te halen. Concreet: € 2.25 miljard minder investeren dan de prognose van € 9 miljard.

Lees verder

Extreme neerslag wordt inderdaad extremer

Het KNMI verwacht dat extremen in uurneerslag meer toenemen dan die van de dagneerslag. Het instituut voorziet voor extreme buien een intensiteitstoename van 14% per graad. Dit betekent dat de kans op een neerslagextreem sneller toeneemt dan gedacht. De kans op een bui met 20 mm of meer verdubbelt.

Lees artikel

Wint uw innovatie de RIONEDinnovatieprijs 2012

Uw beste innovatie brengt u natuurlijk graag onder de aandacht van een groot publiek. Waar kan dat beter dan op de RIONEDdag 2012? Ook dit keer mogen bedrijven tijdens de speciale zeepkistsessie hun innovatie presenteren. Meld u nu aan. Wie weet wint uw bedrijf de Stichting RIONEDinnovatieprijs!

Lees meer over aanmelden innovaties

Onderzoek: hoe houden we amfibieën uit straatkolken?

Kikkers, padden en salamanders kunnen opgesloten raken in straatkolken. Meestal komen ze er niet meer uit en gaan ze dood. Stichting RAVON (amfibieënonderzoek) en Stichting RIONED gaan de omvang van dit probleem én beschermende oplossingen onderzoeken.

Lees artikel

Veel animo voor nieuwe maxicursussen

Naast halfdaagse minicursussen kunt u bij Stichting RIONED nu ook eendaagse maxicursussen over één onderwerp volgen. Voor donderdag 22 september staan er maar liefst zeven op het programma. U kunt zich nog aanmelden. Maar wees er wel snel bij; drie maxicursussen zijn al vol!

Lees verder

Rectificatie: juiste relevante stoffen voor emissiemetingen

In het artikel over de Stimuleringsregeling emissiemetingen van Stowa en Stichting RIONED in RIONEDnieuws 3 (juni 2011) stond abusievelijk een verkeerd stoffenlijstje. Hierbij een rectificatie met de juiste tabel.

Juiste tabel
Over RIONEDnieuws
Informatie over stedelijk waterbeheer van Stichting RIONED. Vragen of opmerkingen? Mail naar: info@rioned.org
Aan-, afmelden of doorsturen
Stuur mij RIONEDnieuws niet meer toe. Stuur RIONEDnieuws door. Zend mij voortaan RIONEDnieuws. Geef adreswijziging door.

Agenda

Maxi- en minicursussen riolering

22 september - Jaarbeurs Utrecht

RIONEDdag 2012

donderdag 2 februari 2012 - Jaarbeurs Utrecht

Blog Hugo Gastkemper

Ook riolering: amfibieën en grondstoffen
Na 11 jaar mijn opinie op papier aan u te hebben gegeven, gaan RIONEDnieuws en mijn bijdrage digitaal verder. Het heet nu een weblog, maar ook hierin blijf ik gewoon mijn waarnemingen over stedelijk waterbeheer en mijn kleuring daarvan aan u voorleggen. De riolering heeft soms onverwachte raakvlakken met heel andere zaken in de maatschappij.
Lees meer

Uitgelicht

Publicatie

Publicaties

Factsheets voor bestuurders

Bestuurlijke informatie per thema

Meten en berekenen rioolstelsels

Relateer berekeningen aan metingen

Direct contact t     0318 631111
f     0318 633337
e     info@rioned.org
Postadres Stichting RIONED
Postbus 133
6710 BC Ede
Bezoekadres Galvanistraat 1
6716 AE Ede
Routebeschrijving »
Administratieve gegevens IBAN: NL85ABNA0553259288
BTW: NL 00.90.39.995.B.01
KVK: 41154304
Stichting RIONED | Postbus 133 | 6710 BC Ede | t +31 (0) 318 631 111 | f +31 (0) 318 633 337 | e info@rioned.org